Lynch szindróma

Lynch szindróma egy öröklött állapot, amely megnöveli a vastagbélrák kialakulásának kockázatát és más daganatos betegségek. Lynch szindróma történetileg ismert örökletes nonpolyposis végbélrák (HNPCC).

Számos örökletes szindrómák növelheti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát, de Lynch szindróma a leggyakoribb. Az orvosok becslése szerint körülbelül 3-ből 100 vastagbélrák okozta Lynch szindróma.

A családok, amelyek Lynch szindróma általában több esetben a vastagbélrák, mint ami általában elvárható. Lynch szindróma is okoz vastagbélrák fordul elő fiatalabb korban, mint amilyennek az általános populációban.

Emberek Lynch szindróma tapasztalhatnak

Ha aggályai vannak a család történetét a vastagbél vagy endometrium rák, hogy fel orvosával. Beszéljétek szerzés egy genetikai értékelését a család történetét és a rákos megbetegedés kockázatát.

Ha egy családtag már diagnosztizáltak Lynch szindróma, értesítse orvosát. Kérd utalják genetikus. Genetikai tanácsadó képzett a genetika és a tanácsadás. Ezek segíthetnek megérteni Lynch szindróma, mi okozza, és milyen típusú ellátást ajánlott azok számára, akik Lynch szindróma. A genetikai tanácsadó is segít rendezni az összes információt, és segít megérteni, hogy a genetikai vizsgálat az Ön számára megfelelő.

Lynch szindróma fut családok autoszomális domináns öröklődés mintát. Ez azt jelenti, hogy ha az egyik szülő hordoz génmutációt Lynch szindróma, van egy 50 százalék az esélye, hogy a mutáció fogják hárítani minden gyermek. A kockázat a Lynch szindróma ugyanaz-e a génmutációt hordozó az anya vagy az apa vagy a gyermek a fia vagy lánya.

Mikor kell orvoshoz

Hogyan génmutációk rákot okozhat

A gének öröklődnek Lynch szindróma általában felelősek hibák kijavítására a genetikai kód (mismatch repair gének).

A gének olyan DNS, amely hordozza utasításokat minden kémiai folyamat a szervezetben. Ahogy a sejtek növekednek és osztódnak, teszik példányban a DNS-t és ez nem ritka, hogy néhány kisebb hibák előfordulnak.

Amit megtehetsz

Normál sejtek mechanizmusok felismerni a hibákat, és javítani őket. De az emberek, akik öröklik az egyik hibás géneket társított Lynch szindróma nem képesek javítani ezeket a kisebb hibák. Felhalmozódását ezeket a hibákat vezet növekvő genetikai károsodást sejteken belül, és végül is vezethet a sejtek egyre rákos.

Kérdéseket feltenni,

Túl szövődmények az egészségre, egy genetikai rendellenesség, például Lynch szindróma maradhatnak más aggályokat. A genetikai tanácsadó képzett segít navigálni a területeket az életed, hogy hatással lehet a diagnózis, mint például a

Mit várhatunk egy genetikus

Ha orvosa úgy gondolja volna Lynch szindróma, akkor lehet hivatkozni, hogy egy genetikus.

Családi történelem

A genetikus adhat információt, hogy segítsen eldönteni, hogy a laboratóriumi vizsgálatok hasznos lenne diagnosztizálására Lynch szindróma, vagy más genetikai rendellenesség. Ha úgy dönt, hogy a vizsgálat, a genetikai tanácsadó tudja magyarázni, mi a pozitív vagy negatív eredmény azt jelenti, az Ön számára.

tumor vizsgálati

Hogy felkészüljenek a találkozó a genetikai tanácsadó

Készítsünk egy listát a kérdést, hogy kérdezze meg genetikus. Kérdések magában

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg tanácsadó, ne habozzon feltenni további kérdéseket során a találkozó.

A genetikus valószínűleg kérdezni néhány kérdést a kórtörténetét és egészségügyi története a család tagjai. A genetikus kérheti

Ha ez gyanús, hogy van Lynch szindróma, az orvos kérheti fel kérdéseket a család történetét a vastagbélrák és más daganatos betegségek. Ez ahhoz vezethet, hogy az egyéb vizsgálatok és eljárások diagnosztizálására Lynch szindróma.

Egy család története a vastagbélrák és más daganatos betegségek, különösen ha azok előfordulnak fiatalabb korban, akkor figyelmezteti az orvos, hogy a lehetőség, hogy vagy a családtagjai lehet Lynch szindróma.

Orvosa utalja be a további Lynch szindróma értékelést, ha

Ha Ön vagy valaki a családban már diagnosztizáltak rákot, speciális vizsgálatok jelezheti a daganat sajátosságait Lynch szindróma rák. A mintákat a sejtek egy vastagbélrák és néha más tumorok is használható tumor vizsgálathoz.

Ha Ön vagy valaki a családban már diagnosztizáltak rákot az elmúlt néhány évben a kórházban, hogy biztosított ellátáshoz képes lehet ellátni szövetminta. Ezek a szöveti mintákat gyakran tárolják sok éven át.

genetikai vizsgálatok

Tumor vizsgálati kiderülhet, hogy a rák okozta kapcsolatos gének Lynch szindróma. Tumor vizsgálatok közé

A rákszűrés emberek Lynch szindróma

Pozitív IHC és MSI vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy van üzemzavart a gének, amelyek kapcsolódnak a Lynch szindróma. De az eredmények nem tudja megmondani, hogy van-e Lynch szindróma, mert néhány ember fejleszteni ezeket a génmutációk csak azok a rákos sejteket.

Aszpirin a rák megelőzésében

Műtét, hogy megakadályozzák a rák által okozott Lynch szindróma

Emberek Lynch szindrómás ezek génmutációt minden a sejteket. Genetikai vizsgálatok tudja állapítani, hogy van ilyen mutációkat.

Egyre IHC vagy MSI vizsgálat kínált bárki diagnosztizáltak vastagbélrákot keresni jelei lehetnek Lynch szindróma. Az orvosok remélik, ez segít azonosítani családok Lynch szindróma, amelyek nem felelnek meg a szokásos kritériumainak genetikai vizsgálatok.

Genetikai vizsgálatok keresi a változásokat a gének, amelyek azt jelzik, hogy van Lynch szindróma. Lehet kérni, hogy a mintát a vér genetikai vizsgálatok. A speciális laboratóriumi vizsgálat, az orvos megnézi a specifikus gének, amelyek mutációt okozó Lynch szindróma.

Eredmények genetikai vizsgálatok mutathat

A pozitív genetikai vizsgálat. A pozitív eredmény, ami azt jelenti, hogy a génmutáció fedezték fel, nem jelenti azt, hogy nem biztos, hogy rákos. De ez nem jelenti azt, életed kialakulásának kockázatát vastagbélrák megnövekedett.

Mennyi a kockázat fokozott függ, hogy melyik gén mutált a családban és azt, hogy mennek a rákszűrés csökkenti a rák kockázatát. A genetikus tudja magyarázni az egyéni kockázat az Ön eredmények alapján.

A negatív genetikai vizsgálat. A negatív eredmény, vagyis egy gén mutációja nem találták meg, ennél sokkal bonyolultabb. Ha más tagjai a család Lynch szindróma egy ismert genetikai mutáció, de nem volt a mutáció, a rák kockázatát is ugyanaz, mint az általános népességben.

Ha te vagy az első a családban, hogy meg kell vizsgálni a Lynch szindróma, a negatív eredmény félrevezető lehet, hiszen nem mindenki Lynch-szindróma egy genetikai mutáció, amely lehet kimutatni a jelenlegi vizsgálatok. Akkor még mindig nagy a kockázata a vastagbélrák – különösen, ha van egy erős család történetét vastagbélrák vagy a tumor vizsgálat feltárta, nagy a valószínűsége annak Lynch szindróma.

Néha a genetikai vizsgálatok Lynch szindróma részeként történik egy tesztet többszörös rákkal kapcsolatos genetikai mutáció. A genetikus megvitathatjuk az előnyeit és kockázatait genetikai vizsgálatok magával. Ő tudja magyarázni, mi a genetikai vizsgálatok is mondani, és mit nem.

Vastagbél rák társított Lynch szindróma hasonlóan kezeljük, más típusú vastagbél rák. Azonban a műtét Lynch szindróma vastagbélrák inkább bevonni az eltávolítása több a vastagbél, mert az emberek a Lynch szindróma egy kialakulásának nagy a kockázata a további vastagbélrák a jövőben.

A kezelési lehetőségek függ a színpad és a helyét az a rák, valamint a saját egészségi állapotától, életkorától és személyes p. Kezelések vastagbélrák lehetnek műtét, kemoterápia és sugárkezelés.

Ha Lynch-szindróma, de még nem diagnosztizált kapcsolatos rák – nevezik, hogy a “previvor” – az orvos dolgozzon ki egy rák-szűrés terv az Ön számára.

Ragaszkodj az orvos ajánlott tervet. Rákszűrés is segítheti az orvost találni daganatok legkorábbi szakaszában – amikor nagyobb valószínűséggel gyógyítható.

A kutatás nem hozott létre, amely a rák elıvizsgálatra legjobb emberek Lynch szindróma. Ennek eredményeként, az orvosi csoport változhat, amelynek vizsgálatát javasolják. Milyen vizsgálatokat a legjobb az Ön függhet a család történetét, és amely gén okozza a Lynch szindróma.

Ennek része az a rák-szűrés terv, orvosa javasolhatja Önnek

Vastagbélrák szűrésének. A kolonoszkópia vizsgálat lehetővé teszi az orvos, hogy benne a teljes vastagbél és keresse területeken kóros növekedését, amelyek arra utalhatnak rák. Vastagbélrák szűrésének csökkenti a halálozás kockázata a vastagbélrák eltávolításával rákmegelőző növedékek úgynevezett polipok. Emberek Lynch szindróma általában kezdődik kolonoszkópia szűrés két évente induló a 20-as.

Emberek Lynch szindróma hajlamosak arra, hogy vastagbél polip, amelyek sokkal nehezebb felismerni. Emiatt, az újabb kolonoszkópia technikákat lehet ajánlott. Nagy felbontású kolonoszkópia teremt részletgazdag képeket és keskeny sávú kolonoszkópia használ speciális fény hoz létre, tisztább képeket a vastagbélben. Kromoendoszkópiával használ festékek színezésére vastagbél-szövet, ami miatt sokkal valószínűbb, hogy a lapos polipok, amelyek általában gyakrabban fordul elő az emberek a Lynch szindróma észlelnek.

Bár a kutatás bizonyítja hatékonyságát vastagbélrák szűrésének csökkentésére halálozás kockázata a betegség, hasonló kutatások nem bizonyították a hatékonyságát szűrés a más típusú rák. Mégis, szakértők azt javasolják, tekintve szűrés erre a más típusú rákos ellenére bizonyíték hiányában.

Orvosa javasolhatja más rákos-szűrővizsgálat, ha a család története és a más ráktípusok. Kérdezze meg orvosát, hogy mit elıvizsgálatra legjobb az Ön számára.

A legújabb tanulmányok arra utalnak, hogy napi aszpirin csökkentheti a kockázatát számos rákos megbetegedések kapcsolódó Lynch szindróma. További vizsgálatokra van szükség, hogy erősítse meg ezt. Beszéljétek meg a lehetséges előnyöket és kockázatokat az aszpirin terápia meghatározásához, hogy ez lehet egy lehetőség az Ön számára.

Bizonyos helyzetekben az emberek Lynch szindrómás mérlegelheti a műtét, hogy csökkentsék a rák kialakulásának kockázatát. Beszéljétek előnyeit és kockázatait a megelőző műtét orvosával.

Sebészeti lehetőségek megelőzésére rák tartalmazhat

Műtét eltávolítani a vastagbél (colectomiára). Részének műtéti eltávolítására, vagy az összes vastagbél csökkenti vagy megszünteti az esélye, hogy akkor alakul ki vastagbélrák. Ez az eljárás lehet tenni oly módon, hogy lehetővé teszi, hogy kiutasítja a hulladék általában anélkül, hogy viseljen egy zsák kívül a test szemétbegyűjtés.

Kis bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy eltávolítja a vastagbél bármilyen előnyt gyakori rákszűrés, hiszen segít hosszabb ideig élnek. Mégis, sokan inkább a nyugalmat, vagy inkább elkerülve a gyakori kolonoszkópia vizsgák.

Műtét eltávolítani a petefészkek és a méh (petefészek-eltávolítás és méheltávolítás). Megelőző műtét eltávolítani a méh kizárja annak lehetőségét, hogy akkor dolgozzon endometrium rák a jövőben. Eltávolítása a petefészkek csökkentheti a petefészekrák kockázatát.

Ellentétben vastagbélrák, szűrés petefészekrák és endometriumrák nem bizonyított, hogy csökkentsék a halálozás kockázata a rák. Emiatt az orvosok általában ajánlani megelőző műtét nők számára, akik a gyermekvállalás.

Tudván, hogy te vagy a család tagjai nagyobb a kockázata a rák stresszes lehet. Hasznos módon megbirkózni lehetnek

Gyakori rákszűrés, megelőző műtétet és az aszpirin lehetőségek csökkentésére rák kockázatát emberek Lynch szindróma.

Figyelembe magadra a diéta, a testmozgás és egyéb életmódbeli változtatások segíthetnek javítani az általános egészségi állapotának.

Vegye át az irányítást az egészségére azáltal, hogy megpróbálja

Ne cigarettázz. A dohányzás növeli a kockázatot a többféle rák és más egészségügyi feltételek. Egyes bizonyítékok arra utalnak, dohányzás növeli a vastagbélrák emberek Lynch szindróma.

Ha dohányzik, hagyja abba. Orvosa ajánlani stratégiák, hogy segítsen leszokni. Van sok lehetőség, mint a nikotinpótló készítmények, gyógyszerek és támogató csoportok. Ha nem dohányzik, nem indul el.

keresse fel orvosát