máriatövis

Máriatövis egy növény, amelynek a termés és vetőmag már használt több mint 2000 éves, mint a kezelés betegségek, a máj, epeutak és az epehólyag. Máriatövis őshonos Európában, de szintén megtalálható az Egyesült Államokban és Dél-Amerikában.

A gyógyhatású összetevője a tejben bogáncs silymarin, kivonat a máriatövis mag. Silymarin tartalmazó keverék több hasonló vegyületek, beleértve a szilibin (amely az silybins A és B), isosilybin (amely az isosilybins A és B), silychristin abszolút konfigurációjának meghatározása és isosilychristin, silydianin, és Taxifolin. A legtöbb kutatás tanulmányozta silymarin vagy annak fő komponens a szilibin, ahelyett, hogy a növény, annak teljes formájában.

A botanikai neve máriatövis a máriatövis. A máriatövis is nevezik szent bogáncs, bogáncs Marian, Mária bogáncs, a Szent Mária bogáncs, A máriatövis, vad articsóka, Mariendistel (német), és Chardon-Marie (francia).

A aent görögök és rómaiak a máriatövis, mint a kezelés májbetegségek és harapása. A középkorban, a máriatövis ajánlott kezelésére máj mérgeket. Modern homeopátiás szakemberek használt vegyületek máriatövis mag kezelésére számos rendellenességek, mint a sárgaság, epekő, és hashártyagyulladás. A német Commission E, amely tanulmányozza a biztonságosságát és hatásosságát a gyógynövények a német kormány azt javasolja, máriatövis a máj károk miatt a méreganyagok, májzsugor, és a szupportív terápia a krónikus májgyulladás.

Annak ellenére, hogy a máriatövis hosszú ideje használnak máj panaszok, nem volt 1968-ig, hogy a kutatók kivont szilimarin származó máriatövis mag, és azt javasolta, hogy lehet, hogy a növény hatóanyaga. Silymarin később kiderült, hogy egy keveréke flavonolignánokhoz, egy család növényi alapú anyagok.

A készítmény hatóanyaga a tej bogáncs silymarin, amely silybin mint fő vegyület. Ahhoz, hogy a kutatás az állítás, hogy a máriatövis hasznos a rák kezelésében, silymarin és silybin volt a legszélesebb körben tanulmányozott összetevőket.

A szilimarin és silybin lehet megvédeni a májat sérülés ellen mérgező vegyszerek blokkoló toxinok bejutását a sejtbe, vagy mozgatásával méreganyagokat a cella előtt kár kezdődik.

Silymarin és szilibin vizsgálták a laboratóriumban rákos sejteket, valamint állati tumorok a nyelv, a bőr, húgyhólyag, vastagbél, és a vékonybélben. Ők már tesztelték a képességük, hogy

Nem ismert, ha a máriatövis tehet rákellenes gyógyszerek vagy más gyógyszerek hatékonyabb, kevésbé hatékony, vagy nincs hatása, ha figyelembe velük. Konkrétan azt még nem határozták meg, hogy a máriatövis növeli vagy csökkenti, hogy mennyire jól kemoterápia munkák, illetve nincs hatással rá.

A máriatövis rendszerint szájon kapszulák vagy tabletták. Mivel nem oldódik jól vízben, általában nem veszik, mint egy gyógynövény tea. Európában, az aktív vegyület szilibin adják intravénás infúzióban, mint az egyetlen hatásos ellenszere gyilkos galóca, gomba toxin okozza a halálos májelégtelenség.

A legtöbb máriatövis kiegészítőket mérjük, hogy mennyire silybin bennük. Speciális silybin készült, hogy könnyen felszívódnak, és a szervezet általi értékesítik néven Legalon, silipide és Siliphos.

Kutatás a laboratóriumban vagy az állatok felhasználásával történik annak kiderítésére, hogy a gyógyszer, eljárás, vagy a kezelés valószínűleg hasznos lehet az emberben. A preklinikai vizsgálatok végzését megelőzően végzett klinikai vizsgálatok (az embert) megkezdődött.

Szilimarin, a hatóanyag megtalálható a máriatövis mag, vizsgálták laboratóriumi kutatás. Ezek a vizsgálatok azt mutatták, hogy

Szilibin az A és B, a fő összetevője a szilimarin, már vizsgálták laboratóriumi kísérletek segítségével rákos sejtvonalat (sejtek kialakítva, hogy növekszik a laboratóriumban). Ezek a tanulmányok azt sugallják, hogy ezek a silybins

A laboratóriumi vizsgálatok segítségével patkány máj, silymarin és szilibin is találtak, hogy növeljék a regrowth májszövet.

A laboratóriumi vizsgálatok során a patkányok és egerek, amelyeknek petefészkét eltávolították, máriatövis találtuk, hogy segítsen megállítani a csontvesztés.

Vizsgálatok kolorektális rákos sejteket egerekbe transzplantált találtuk, hogy a szilibin naponta kétszer csökkentette a tumor növekedését.

Több kisebb tanulmány nézett hatásait máriatövis a csökkenő káros hatásait a rák kezelésére és e máriatövis lehet használni a rák kezelésére.

Egy randomizált klinikai vizsgálatban gyermekek akut limfoblasztos leukémia megállapította, hogy a silymarin csökkentette a káros hatásokat a kemoterápia a máj anélkül ellen dolgozik rák kezelésére. A gyerekek figyelembe silymarin szükség kevesebb kemoterápiás dózis csökkentése mellékhatások miatt, mint a gyerekek, akik nem a máriatövis.

Egy randomizált klinikai vizsgálatban a férfiak, akik műtéti eltávolítása a prosztata fölfedezte, hogy a szilimarin és a szelén és az életminőség javítása, csökkent a koleszterin, és növelte a szelén a vérben.

Egy randomizált megfigyeléses tanulmány emlőrákos nőknél, akik műtét és sugárkezelés megállapította, hogy a silymarin alapú krém segített megelőzni a betegek rendelkező bőrreakciók a sugárkezelés.

Egy I. fázisú klinikai vizsgálatokban, 3 betegnél előrehaladott májrákban és szegény májműködést, amelynek célja, hogy megtudja, a maximális adag silybin foszfatidil hogy a betegek biztonságosan kezelni. Egy beteg némi javulást mutat a májműködés és gyulladásra utaló jelek.

Számos klinikai vizsgálatok azt vizsgálták máriatövis vagy silymarin a betegek kezelésében hepatitis, cirrhosis, vagy rendellenességek az epeutak. Ezek a próbák használt sokféle dózisban vegyes eredménnyel. Egy vizsgálatban a biológiai terápia krónikus hepatitis szedő betegeknél silymarin kevesebb volt a tünetek és a jobb életminőség betegekhez képest nem vesz silymarin. A kedvező hatások a silymarin bemutatott egyes tanulmányok azt sugallják, hogy szerepet játszhat megelőzésében májgyulladás és / vagy májrák, de klinikai vizsgálatokban nem tanulmányozták a használatát silymarin megelőzésre.

Silymarin találtuk, hogy növelje a hatékonyságát vas kelátképző terápia, mely eltávolítja az extra vasat a vérben a betegek, akik sok vérátömlesztést.

Nagyon kevés mellékhatása használata máriatövis vagy silymarin számoltak be, ha vesszük ajánlott. Több nagy, gondosan megtervezett tanulmányok betegeken májbetegségek találtuk, hogy a vevő a silymarin ritkán hashajtó hatása vagy hányingert, gyomorégést, vagy gyomorpanaszok. Nagy adagokban, enyhe allergiás reakciók voltak megfigyelhetők (több mint 1500 mg naponta).

A szilimarin óta használják a terhes nők, akiknek epe elzáródás a máj, a mérgező mellékhatásai nélkül a beteg vagy a magzatra. A szilimarin is adott a gyermekeknek intravénásan Gombamérgezés.

Az US Food and Drug Administration (FDA) nem hagyta jóvá a máriatövis, mint a kezelés a rák vagy bármely más betegségben.

Máriatövis kapható az Egyesült Államokban, mint étrend-kiegészítő. Étrend-kiegészítők olyan termékek célja, hogy hozzá kell adni a diéta. Ezek nem gyógyszerek, és nem azt jelentette, kezelésére, megelőzésére, illetve betegségek gyógyítására. A gyártó felelős azért, hogy a termék biztonságos és hogy a címke állítások valósághűek és nem megtévesztő. Az FDA nem fogadja étrendkiegészítők ugyanolyan biztonságos vagy hatékony, mielőtt azok eladásra kerülnek.

Tekintettel a korlátozott kutatási végzett máriatövis daganatos betegeknél, használ ez mint a rák kezelésére nem ajánlott, kivéve a gondosan megtervezett klinikai vizsgálatokban.

Ellenőrizze a támogatott rák klinikai vizsgálatok rák CAM klinikai vizsgálatok során a máriatövis és a silymarin, hogy aktívan beiratkozott betegeknél.

Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

Ez a rák információs összefoglalónak aktuális információkat a használata máriatövis kezelésére rákos betegek. Ez azt jelentette, hogy tájékoztassa és segítse a betegek, a családok, és a gondozók.

Az integratív, alternatív és kiegészítő terápiák Editorial Board.

A klinikai vizsgálat egy tanulmányt, hogy válaszoljon egy tudományos kérdés, mint például, hogy egy kezelés jobb, mint a másik. Vizsgálatok régebbi vizsgálatok alapján, és a tanultak a laboratóriumban. Minden próba választ bizonyos tudományos kérdések annak érdekében, hogy új és jobb módja, hogy segítsen rákos betegek. A kezelés során a klinikai vizsgálatokban, információkat gyűjtenek a hatását az új kezelés, és milyen jól működik. Ha a klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy az új kezelés jobb, mint egy jelenleg használt, az új kezelési válhat “standard”. A betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

Integratív, alternatív és kiegészítő terápiák Editorial Board. Máriatövis. Bethesda, MD: / kb-rák / kezelés / CAM / beteg / tej thistle-. . [PMID: 26389281]

Kiegészítő és alternatív gyógyászat (CAM) -Továbbá nevezik integratív orvoslás-széles skáláját tartalmazza a gyógyító filozófia, megközelítések és terápiák. A kezelés általában úgynevezett komplementer ha használják mellett a hagyományos kezelések gyakran úgynevezett alternatív, ha azt használják, hanem a hagyományos kezelés. (A hagyományos kezelések azok, amelyek széles körben elfogadott és gyakorolt ​​az általános orvosi közösség.) Attól függően, hogy hogyan használják őket, néhány terápiák tekinthető sem kiegészítő vagy alternatív. Kiegészítő és alternatív gyógymódok használnak annak érdekében, hogy megakadályozzák a betegség, csökkenti a stresszt, megelőzése vagy csökkentése a mellékhatások és tünetek, vagy ellenőrzése, illetve gyógyítja a betegséget.

Eltérően a hagyományos daganatellenes kezelés, a kiegészítő és alternatív terápiák gyakran nem fedezi a biztosító társaságok. A betegeket ellenőrizni kell a biztosítási szolgáltató megtudni lefedettség kiegészítő és alternatív gyógymódok.

Rákbetegek hogy kiegészítő és alternatív terápiák, beszélje ezt a határozatot és orvos, nővér, vagy gyógyszerész ahogy azt bármely terápiás megközelítést, mert néhány kiegészítő és alternatív terápiák is zavarja a standard kezelést vagy káros lehet, ha használják a hagyományos kezelés.

Fontos, hogy ugyanazon a szigorú tudományos értékelés értékeléséhez használt hagyományos megközelítési lehet használni, hogy értékelje CAM terápiák. A National Cancer Institute és a National Center for kiegészítő és integratív Health (NCCIH) szponzorál számos klinikai vizsgálatok (kutatások) egészségügyi központokban értékelni CAM terápiák rák.

Hagyományos megközelítés a rák kezelésére általában vizsgálták biztonságosságát és hatékonyságát egy szigorú tudományos folyamat, amely magában foglalja a klinikai vizsgálatok során nagy számú beteg. Kevésbé ismert, a biztonság és a hatékonyság a kiegészítő és alternatív módszerek. Kevés CAM terápiák átesett szigorú értékelést. Néhány CAM terápiák eredetileg tekinthető pusztán alternatív megközelítések találni egy helyet a rák kezelésében, nem gyógyít, hanem egymást kiegészítő terápiák, amelyek segíthetnek a betegek jobban érzik magukat és gyorsabb regenerálódásban. Egy példa erre az akupunktúra. Szerint egy szakértői egy National Institutes of Health () 1997 novemberében, akupunktúra találtuk, hogy hatékony legyen a kezelése a kemoterápia által okozott émelygés és hányás, valamint ellenőrző kapcsolatos fájdalom műtét. Ezzel szemben néhány megközelítés, így a használata laetril, tanulmányozták és megállapították, hatástalan vagy potenciálisan veszélyes.

A legjobb esetben Series Program, melyet 1991-ben kezdődött, az egyik módja CAM megközelítéseket használnak a gyakorlatban is vizsgálnak. A program felügyeletét a Hivatal a rák kiegészítő és alternatív gyógyászat (OCCAM). Az egészségügyi szakemberek kaphatják meg, akik a rák alternatív terápiák benyújtja a betegeik egészségügyi nyilvántartás és a kapcsolódó anyagok OCCAM. OCCAM folytat kritikus felülvizsgálatát az anyagok és fejleszti a nyomon követés kutatási stratégiák megközelítések tekinteni, hogy indokolja kezdeményezett kutatás.

Ha figyelembe vesszük a kiegészítő és alternatív gyógymódok, a betegek kérjék meg az egészségügyi szolgáltató a következő kérdéseket

National Center for kiegészítő és integratív Health (NCCIH)

A National Center for kiegészítő és integratív Health (NCCIH) a National Institutes of Health () elősegíti a kutatás és értékelés a kiegészítő és alternatív gyakorlatok, valamint tájékoztatást nyújt a különböző megközelítések az egészségügyi szakemberek és a nyilvánosság számára.

CAM PubMed

NCCIH és a National Library of Medicine (NLM) közösen kifejlesztett CAM PubMed, egy ingyenes, könnyen használható kereső eszköz megtalálása CAM kapcsolatos folyóirat idézetek. Mint egy részét a NLM PubMed bibliográfiai adatbázis, CAM PubMed funkciók több mint 230.000 és kivonatok CAM kapcsolatos cikkek tudományos folyóiratokban. Ez az adatbázis kapcsolatot biztosít a weboldalak több mint 1800 folyóirat, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy teljes szövegű cikkeket. (Előfizetés vagy egyéb díjat lehet eléréséhez szükséges teljes szövegű cikkeket.)

Office of Cancer kiegészítő és alternatív gyógyászat

A Hivatal a rák kiegészítő és alternatív gyógyászat (OCCAM) koordinálja a tevékenységét a területén a kiegészítő és alternatív gyógyászat (CAM). OCCAM támogatja CAM rákkutatás és tájékoztatást nyújt a rákkal kapcsolatos CAM egészségügyi szolgáltatók és a lakosság keresztül ezen a fórumon.

National Cancer Institute () Rák Információs Szolgálat

Beli lakosok hívja a Rák Információs Szolgálat ingyenesen hívható 1-800-4-Rák (1-800-422-6237) hétfőtől péntekig 8:00-08:00. Egy képzett Rák Információs Specialist ad választ a kérdéseire.

Food and Drug Administration

A Food and Drug Administration (FDA) szabályozza gyógyszerek és az orvostechnikai eszközök biztosítása érdekében, hogy azok biztonságosak és hatékonyak.

Szövetségi Kereskedelmi Bizottság

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) érvényesíti a fogyasztóvédelmi jogszabályokat. Kiadványok hozzáférhetők az FTC közé