Menopauza és a csontok egészségének

Ez normális, hogy a nők fokozatosan elvesztik csontsűrűség kortól körülbelül 35 De a menopauza után csontvesztés felgyorsul.

A nők elveszíthetik akár 20% -át a csontsűrűség a 5-7 évvel a menopauza után. Ez teszi a menopauza utáni nők nagyobb a kockázata a csontritkulás (a csontok gyengeségének) és törések.

A gyors dip a csontsűrűség a menopauza után okozta csökkenő szintje a női hormon, az ösztrogén. Az ösztrogén segít megvédeni csont szilárdságát.

“Bár még mindig ösztrogén fedélzetén nagyon hasznos, hogy a csontok egészséges”, mondja Dr. Heather Currie, ügyvezető igazgatója Menopauza Matters. “Mire van menopauza, gyártunk kevesebb hormonok és van káros hatással a csontokat.

Miért csontvesztés felgyorsítja a menopauza után?

“Ha valaki elveszti az ösztrogén fiatalabb korban, mint a normál, és egy korai vagy korai menopauza, van egy romló hatása később,” mondja Dr. Currie. “Minél tovább ösztrogén, a jobb az a csontokat.”

A csontritkulás gyakoribb a menopauza után, de a nők gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy van ez. “A csontritkulás nem okoz tüneteket. A törés gyakran az első jele, és csontritkulásos törések növekszik, “mondja Dr. Currie.

Amíg nem tudja megállítani a csontvesztés teljesen a menopauza után, bőven van, amit tehetünk, hogy lassan le. “Azt javasoljuk, a nők, hogy a menopauza, mint egy ébresztés,” mondja Dr. Currie. “Ez egy nagyszerű alkalom, hogy vizsgálja felül a diéta és életmód.”

Íme néhány egyszerű lépés, amit megtehetsz előtt vagy a menopauza után, hogy megvédje a csontok egészségét.

Még ha fizikailag nem volt aktív előtt, elfogadása az aktív életmód a menopauza után segít megvédeni a csontokat.

Azt javasoljuk, hogy idősebb felnőtteknél 19-64 csinálni legalább 150 perc mérsékelt intenzitású tevékenység roham 10 perc, vagy több minden héten. Ez magában foglalhatja tevékenységek, mint a kerékpározás vagy tempós séta. Azt is meg kell próbálnia elkerülni a hosszantartó ülés, például tévénézés, videojátékok vagy ül a számítógép.

Tartása csontozatot a menopauza után

Teherviselő gyakorlatok és az ellenállás gyakorlatok különösen fontosak a csontok szilárdsága, és segít megelőzni a csontritkulást. Ez azért van, mert általuk stressz az izmok és a csontok, ami segít erősíteni őket.

Teherviselő gyakorlatok azok, ahol a keze és lába támogatja a testsúly. Ütésálló teherviselő gyakorlatok, mint a futás, ugrás, tánc és aerobik minden nagy az izmok erősítéséhez, a csontok és az ízületek, és része lehet a 150 perc mérsékelt intenzitású tevékenység.

Az ellenállás gyakorolja használja izomerő dolgozni elleni rezisztencia. Kormány irányelvek szerint az ilyen típusú tevékenység hetente kétszer. Ilyenek például a fekvőtámasz, gyakorló súlyokkal vagy használ súly berendezés egy tornaterem. Az akció az izmok meghúzza a csontok növeli a csont szilárdságát.

Lásd még a gyakorlatokat az erős csontok.

Az egészséges, kiegyensúlyozott étrend, amely magában foglalja a kalcium és a D-vitamin segít lassítani a csontvesztés a menopauza után. Jó forrásai a kalcium közé tartozik a zöld, leveles zöldségek (de nem spenót), diófélék, magvak, szárított gyümölcsök, konzerv hal a csontokat, és a tejtermékek, mint a tej, a joghurt és a sajt. Alacsonyabb zsírtartalmú tejtermékek tartalmaz éppúgy kalcium, mint a teljes zsírtartalmú is.

A hormonpótló terápia (HRT) és a csontok egészségének

Hasznos élelmiszer forrásai D-vitamin közé tartoznak az olajos hal, tojás, és terjed D-vitaminnal dúsított, bár a legtöbb D-vitamin napfény származik.

Ha úgy érzi, a diéta nem felel meg a semmiből valami miatt, akkor lehet, mint beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével étrend-kiegészítők.

További étkezési csontok egészségéhez.

Napfény a bőrön május és szeptember között termelődését serkenti a D-vitamin Egy vagy két 10 perces időszakot töltenek anélkül sunblock napsütéses nyári nap kell ahhoz, hogy tartsa meg a D-vitamin szintje egészséges. Vigyázzon, hogy ne hagyja, hogy a bőr vörösödés vagy elégetni.

Bővebben a D-vitamin és a napfény.

A dohányzás összefügg a nagyobb a csontritkulás veszélye, és így túl sokat iszik alkoholt. Dohányzásról való leszokás is segít csökkenteni a szívbetegségek kockázatát, a rák és más dohányzással kapcsolatos betegségek.

A férfiak és a nők nem tanácsos rendszeresen igyon több mint 14 egység egy héten.

Ön veszélyeztetett esés? Az időzített felkel és megy teszt

Nézze meg, hogyan kell nyomon követni a alkohol egységek.

HRT lehet hatékony kezelés közös klimaxos tünetek, mint a hőhullámok, éjszakai izzadás, alvászavar és sajgó ízületek. Úgy hat, hogy pótolja az ösztrogén, ami természetesen csökkenni kezdjen, mielőtt a menopauza. HRT is segít fenntartani csontsűrűség és csökkenti a csontritkulás kockázatát.

A HRT nem alkalmas a nők és a nők egy része inkább nem veszi meg, de ajánlott az egyes csoportok.

“Minden nő, akiknél korai vagy korai menopauza kell kínálni HRT, mivel van egy nagyobb a csontritkulás veszélye, valamint a szívbetegség és a demencia,” mondja Dr. Currie.

Az átlagos életkor a nők, hogy a menopauza 52. Ha a menstruáció megszűnésekor kora előtt 45 ez tekinthető a korai menopauza. Ha megáll, mielőtt a 40 éves kort ez tekinthető a korai menopauza.

“A nők, akik erős csontritkulás családi előfordulása is meg kellene vizsgálni a HRT a csontok egészségéhez, valamint az ellenőrzése menopauza tüneteit,” mondja Dr. Currie.

További információt a kockázatok és előnyök a HRT keresse fel orvosát.

További információ a HRT és a menopauza.

“Hogyan verte a csontritkulás”

20/02 /

20/02 /

Erős csontok 65 év felett

“Diagnosztizáltak osteoporosis nem kell a végén a világ”, mondja Judi Paxton

Hogyan kell tartani a csontok erős és egészséges éves kor felett 65, csont-erősítő gyakorlatok és a csont-barát étkezési tippek