menstruációs görcsök

Menstruációs görcsök (dysmenorrhoea) a lüktető vagy görcsös fájdalom a has alsó részén. Sok nőnél a menstruációs görcsök előtt és alatt a menstruációs ciklus.

Egyes nők, a kellemetlen csupán bosszantó. Másoknak, menstruációs görcsök elég súlyos lehet ahhoz, hogy zavarja a mindennapi tevékenységek néhány napig minden hónapban.

Menstruációs görcsök oka lehet azonosítható problémák, mint például endometriózis vagy a méh mióma. Kezelése a mögöttes oka csökkentésének kulcsa a fájdalmat. Menstruációs görcsök, hogy nem okozott a fennálló állapotot, inkább csökkenti a korral, és gyakran jobb ha egy nő szült.

Tünetei közé tartozik a menstruációs görcsök

Egyes nők is tapasztalni

Ha elkezdte menstruáló az elmúlt néhány évben, és a menstruációs görcsök, jó esélye van a menstruációs fájdalom nem ad okot az aggodalomra. Azonban, ha a menstruációs görcsök megzavarhatja az élet minden hónapban, ha a tünetek fokozatosan rosszabbodnak, vagy ha idősebb, mint 25, és most kezdett miután súlyos menstruációs görcsök, keresse fel orvosát.

Alatt a menstruációs ciklus, a méh összehúzódik, hogy segítsen kiutasítani a bélés. Hormon-szerű anyagok (prosztaglandinok) részt vesz a fájdalom és a gyulladás kiváltó a méh izom összehúzódások. A magasabb szintű prosztaglandinok társított több-súlyos menstruációs görcsök.

Mikor kell orvoshoz

Amit megtehetsz

Súlyos összehúzódások is összehúzódnak az erek etetés a méh. Az így kapott fájdalom lehet, mint a mellkasi fájdalom, amely akkor jelentkezik, amikor blokkolt erek éhen részei a szív, az élelmiszerek és oxigént.

Menstruációs görcsök is lehet által okozott

Mit várnak el az orvos

Lehet, hogy nagyobb a kockázata, menstruációs görcsök esetén

Mit lehet tenni az időközben

Menstruációs görcsök nem okoznak semmilyen más orvosi komplikációk, de zavarhatják az iskolai, munkahelyi és társadalmi tevékenység.

Bizonyos körülmények között járó menstruációs görcsök lehetnek szövődmények, mégis. Például, endometriózis okozhat termékenységi problémák. Kismedencei gyulladásos betegség heg a petevezető, növeli a kockázatát, hogy a megtermékenyített petesejt beültetése kívül a méh (méhen kívüli terhesség).

Menstruációs görcsök, akkor elkezd látva az elsődleges orvos vagy egy orvos, aki specializálódott a női reproduktív rendszer (nőgyógyász). Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése, és mit várnak el az orvos.

Érdemes lehet, hogy tudomásul

Készít egy listát a kérdés idő előtt segíthet a legtöbb idejét az orvosával. Mert a menstruációs görcsök, néhány alapvető kérdést feltenni a következők

Ne habozzon, kérje további kérdéseket, hogy eszedbe közben a találkozót.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést, mint például a

Előfordulhat, hogy enyhítik a menstruációs görcsök azáltal, hogy egy meleg fürdő vagy alkalmazása a fűtés pad, melegvizes palack vagy hő folt a has. Over-the-counter fájdalomcsillapítók, mint az ibuprofen, is segíthet.

Orvosa áttekinti a kórtörténet és a fizikális vizsgálat elvégzésére, beleértve a kismedencei vizsgálat. A kismedencei vizsgálat, az orvos ellenőrizni fogja az esetleges rendellenességek a nemi szervekre és keresse meg a fertőzés jeleit.

Ha az orvos azt gyanítja, hogy a menstruációs görcsök is okozza egy mögöttes rendellenesség, ő ajánlhatja egyéb vizsgálatok, mint például a

Egyéb képalkotó vizsgálatok. A CT-vizsgálat, vagy mágneses rezonancia (MRI) részletesebben, mint egy ultrahang és segíthet orvost alapbetegségben. A CT egyesíti röntgen képek venni többféle megközelítésből termelni keresztmetszeti képeket a csontok, szervek és más lágy szövetek a test belsejében.

MRI rádióhullámokat használ és egy erős mágneses mező, hogy részletes képet készít a belső struktúrákat. Mindkét vizsgálat nem invazív és fájdalommentes.

Menstruációs görcsök kezelhetők. Orvosa javasolhatja

Fájdalomcsillapítókkal. Orvosa javasolhatja figyelembe over-the-counter fájdalomcsillapítók, például ibuprofen (Advil, Motrin IB, egyéb) vagy a naproxen-nátrium (Aleve), szabályos adagokban megkezdése előtti napon meg az elvárt időszak kezdődik. Prescription nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID-ok), mint például a mefenaminsav (Ponstel), szintén rendelkezésre állnak. Ha nem tudja NSAID, paracetamol (Tylenol, egyéb) mérsékelheti a fájdalmat.

Elkezdi szedni a fájdalomcsillapítót elején az időszak, vagy amint úgy érzi, a tünetek, és továbbra is a gyógyszer szedését, mint az irányított 2-3 napig, vagy addig, amíg a tünetek elment.

Dolog, amit érdemes kipróbálni otthon tartalmazzák

A legtöbb alternatív terápiák nem is tanulmányozott kezelésére menstruációs görcsök, és szükség van a további vizsgálat előtt a szakértők egyértelműen ajánlani egy kezelés, vagy más. Azonban néhány alternatív kezelések segíthetnek a menstruációs görcsök, beleértve a

Bőrön keresztüli elektromos ideg stimuláció (TENS). A TENS készülék csatlakozik a bőrére ragtapaszok elektródákkal őket. Az elektródák szállít különböző mértékben elektromos áram stimulálja az idegeket.

TENS működhet emelésével küszöb fájdalom jeleket és serkenti az endorfinok felszabadulását, a szervezet természetes fájdalomcsillapító. A vizsgálatok során a TENS hatékonyabb volt, mint a placebo enyhítésében menstruációs görcs fájdalmat.

keresse fel orvosát