metformin és a szitagliptin

A tejsavas acidózis ritka, de súlyos komplikáció a metformin felhalmozódása. A tejsavas acidózis kockázata növekszik körülmények között, például szepszis, kiszáradás, túlzott alkoholfogyasztás, májkárosodás, vesekárosodás, akut pangásos szívelégtelenség. Abbahagyására és kórházba a beteget azonnal gyanús tejsavas acidózis.

Használja a metformin és a szitagliptin

Terápiás Osztály: Antidiabetikus

Farmakológiai Osztály: A szitagliptin

Kémiai Osztály: Metformin

Sokan vezérelheti a 2. típusú cukorbetegség diéta önmagában vagy a diéta és a testmozgás. Következő egy speciálisan tervezett diéta és a testmozgás mindig fontos lesz, ha Ön cukorbeteg, akkor is, ha olyan gyógyszereket szed. Ahhoz, hogy működjön, az összeg a metformin és a szitagliptin kombinációjával szedése egyensúlyban kell tartani a mennyiségét és típusát fogyasztott étel és az összeget a testmozgás te. Ha megváltoztatja a diéta, az edzés, vagy mindkettő, akkor eldönthetjük, hogy vércukorszintjét, hogy megtudja, ha túl alacsony. Orvosa meg fogja tanítani, mit kell tennie, ha ez történik.

Metformin és a szitagliptin kombinációjával nem segít a betegek, akik az inzulin-függő vagy 1-es típusú cukorbetegség, mert nem tud inzulint termelni a saját hasnyálmirigy. Vércukor legjobban szabályozott inzulin injekciót.

metformin és a szitagliptin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. A metformin és a szitagliptin a következőket kell figyelembe venni

Használata előtt metformin és a szitagliptin

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a metformin és a szitagliptin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának metformin és a szitagliptin kombinációjával a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát metformin és a szitagliptin kombinációjával az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese problémák, amelyek módosítására lehet szükség a dózis részesülő betegek metformin és a szitagliptin kombinációjával.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed metformin és a szitagliptin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével metformin és a szitagliptin bármelyik az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Segítségével metformin és a szitagliptin bármelyik az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Segítségével metformin és a szitagliptin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a metformin és a szitagliptin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Kezelőorvosa fogja megmondani, hogy mennyi a metformin és a szitagliptin használata, és milyen gyakran. Az adagot meg kell változtatni többször is annak érdekében, hogy megtudja, mi működik a legjobban az Ön számára. Ne használjon több gyógyszert, és ne használja gyakrabban, mint az orvos utasítása nélkül.

metformin és a szitagliptin jöjjön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Metformin és a szitagliptin kombinációjával kell bevenni étkezés segít csökkenteni az gyomorpanaszokat. Vegye ki a kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát irányított este.

Lenyelni a retard tabletta vagy azonnali hatóanyag-leadású tablettát egészben. Ne törje össze, törje vagy rágja meg.

Gondosan kövesse a speciális étkezési terv orvosához kaptál. Ez a legfontosabb része a kontrolling a cukorbetegség, és szükséges, ha a gyógyszer megfelelő működéséhez. Mozogjon rendszeresen, és ellenőrizze, hogy a cukor a vérben vagy a vizeletben, mint irányított.

Miközben figyelembe Janumet® XR, akkor látni tabletta a széklettel. Ha látja tablettát a székletben többször, értesítse orvosát. Ne hagyja abba a metformin és a szitagliptin ellenőrzése nélkül előbb orvosával.

Az adagot a metformin és a szitagliptin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú metformin és a szitagliptin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Helyes használata metformin és a szitagliptin

Ha kihagyott egy adag metformin és a szitagliptin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, különösen az első néhány hét, hogy vegye a metformin és a szitagliptin. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Bizonyos körülmények között, túl sok a metformin tejsavas acidózist. A tejsavas acidózis tüneteit súlyosak és gyorsan megjelennek, és általában akkor jelentkeznek, amikor más egészségügyi problémákat nem kapcsolódik az orvostudomány jelen vannak, és nagyon súlyos, mint a szívroham vagy veseelégtelenség. Tejsavas acidózis tüneteit hasi vagy gyomorpanaszok, étvágycsökkenés, hasmenés, gyors, felszínes légzés, általános rossz közérzet, izomfájdalom vagy görcsök, és szokatlan álmosság, fáradtság, gyengeség.

Ha a tejsavas acidózis tüneteit fordul elő, akkor kap azonnali sürgősségi orvosi segítséget.

Óvintézkedések használat közben metformin és a szitagliptin

metformin és a szitagliptin okozhat hipoglikémiát (alacsony vércukorszintet). Alacsony vércukorszint is előfordulhat, ha késleltetik vagy kihagyott egy étkezést vagy uzsonna, a szokásosnál több testmozgást, alkoholt fogyaszt, nem tud enni, mert a hányinger vagy hányás, szedjenek bizonyos gyógyszereket, vagy hogy a metformin és a szitagliptin, egy másik típusú diabétesz gyógyszer (pl inzulin, glimepirid, vagy pioglitazon). Tünetek Az alacsony vércukorszint előtt kezelni kell az általuk okozott, hogy elájulsz (eszméletvesztés). Az emberek úgy érzik különböző tünetek az alacsony vércukorszint. Fontos, hogy megtanulják, hogy mely tünetek általában már így kezelni gyorsan.

Tünetei alacsony vércukorszint közé tartozik a szorongás, a viselkedés megváltozik hasonló részeg, homályos látás, hideg verejtékezés, zavartság, hűvös, sápadt bőr, nehézség gondolkodás, álmosság, rendkívül erős éhség, szapora szívverés, fejfájás, hogy folytassa, hányinger, idegesség, rémálmok, nyugtalan alvás, remegés, elkent beszéd, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ha a tünetek az alacsony vércukorszint fordulhat elő, egyen szőlőcukor tablettát vagy gélt, kukoricaszirup, méz, vagy kockacukrot vagy igyon gyümölcslevet, nem diétás üdítők, vagy cukros vízben feloldjuk. Is, ellenőrizze a vér alacsony vércukorszint. A glukagon vészhelyzetben alkalmazott, amikor a súlyos tünetek, mint rohamok (görcsök), vagy eszméletvesztés következik be. Van egy glukagon készlet áll rendelkezésre, valamint egy fecskendővel és tűvel, és tudja, hogyan kell használni. Családtagjai is tudja, hogyan kell használni.

A hiperglikémia (magas vércukorszint) fordulhat elő, ha nem veszi eléggé vagy kihagy egy adagot a diabétesz gyógyszert, sokat eszik, vagy nem követi a diéta, lázas vagy fertőzése van, vagy nem élnek, mint máskor.

Tünetei magas vércukorszint közé homályos látás, álmosság, szájszárazság, kipirult száraz bőr, gyümölcs-szerű kellemetlen szájszag, fokozott vizeletürítés (gyakorisága és mennyisége), ketonok a vizeletben, étvágytalanság, aluszékonyság, hasfájás, hányinger vagy hányás , fáradtság, nyugtalan légzés (gyors és mély), eszméletlenség (elájult), vagy szokatlan szomjúság.

Ha a tünetek a magas vércukorszint fordulhat elő, ellenőrizze a vércukorszintjét, majd hívja ki orvosa utasításait.

Lehet, hogy egy idő, amikor szükség van a sürgősségi segítség a probléma okozta a cukorbetegség. Meg kell készíteni az ilyen vészhelyzetekre. Ez egy jó ötlet, hogy viseljen egy orvosi azonosító (ID) karkötő vagy nyaklánc minden alkalommal. Továbbá, maguknál igazolvány a pénztárca, vagy pénztárca, hogy azt mondja, van a cukorbetegség és a lista az összes gyógyszert.

metformin és a szitagliptin Side Effects

metformin / szitagliptin

Fontos, hogy tájékoztassa az orvost a felelős, hogy szedi a metformin és a szitagliptin, ha megy, hogy bármilyen orvosi vagy sebészeti eljárásokat.

Hasnyálmirigy-gyulladás léphet fel, amikor használja a metformin és a szitagliptin. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha van egy hirtelen és súlyos hasi fájdalom, hidegrázás, székrekedés, hányinger, hányás, étvágytalanság, láz, vagy szédülés.

metformin és a szitagliptin okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia, angioödéma vagy bizonyos bőrbetegségek (Stevens-Johnson szindróma). Ezek a reakciók életveszélyesek és azonnali orvosi beavatkozást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, hólyagosodás, hámlás, vagy mozog a bőr, láz vagy hidegrázás, légzési nehézség vagy nyelési, vagy duzzanat a kéz, arc, száj vagy torok használata közben metformin és a szitagliptin.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Cukorbetegség, 2-es típusú metformin, inzulin aszpart, glipizid Januviával, glimepirid, Victoza Lantus gliburid, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet Actos, Levemir, NOVOLOG, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyzát, Welchol, Glucotrol, Trulicity szitagliptin, Bydureon