metilprednizolon (az injekció beadásának módja) óvintézkedések

Orvosa ellenőrizni fogja a haladást szorosan közben ezt a gyógyszert. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is kapja meg. Vér vagy vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, miközben ezt a gyógyszert, tájékoztassa orvosát azonnal.

Ha ezt a gyógyszert hosszú ideig, a bőrt az injekció helyén válhat kissé depressziós, vagy gyűrött. Beszéljen orvosával, ha bármilyen e változások az injekció helyén: depressziós, vagy beljebb bőr, vagy fájdalom, bőrpír, vagy sloughing (peeling) a bőr.

Ha ezt a gyógyszert hosszú ideig, közölje orvosával, ha bármilyen extra stressz vagy a szorongás az életedben, beleértve más egészségügyi problémákat és érzelmi stressz. Az adagot ebből a gyógyszerből szükség lehet változtatni rövid ideig, amíg extra stresszt.

Ha túl sok a gyógyászat vagy használja hosszú ideig növelheti a kockázatát, hogy a mellékvese problémákat. Beszéljen orvosával rögtön, ha egynél több ilyen tüneteket használata közben ezt a gyógyszert: homályos látás, szédülés vagy ájulás; gyors, szabálytalan vagy szívdobogásérzés, fokozott szomjúság vagy a vizelés, ingerlékenység, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség .

Ez a gyógyszer okozhat, hogy kap a szokottnál több fertőzést. Elkerüljék az emberek, akik a beteg, vagy fertőzések és mosson gyakran kezet. Ha vannak kitéve bárányhimlő vagy kanyaró, értesítse orvosát. Ha elkezd egy láz, hidegrázás, torokfájás, vagy bármilyen más jelét fertőzés, forduljon orvoshoz azonnal.

Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke a közelmúltban időt töltött a trópusi éghajlat vagy tisztázatlan eredetű hasmenés előtt ezt a gyógyszert.

Amíg kezelik methylprednisone injekció, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Methylprednisone csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és a vakcina nem működik olyan jól, vagy lehet, hogy a fertőzés a vakcina hivatott megakadályozni. Ezen felül, akkor nem kell körül más élő személy a háztartásban, akik megkapják az élő vírust tartalmazó vakcinák, mert van rá esély, hogy átadhatja a vírust az Ön számára. Néhány példa az élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, influenza (nazális influenza vakcina), poliovírus (orális forma), a rotavírus és rubeola. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha kérdése van erről, beszéljen orvosával.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látás, olvasási nehézség, szemfájdalom, vagy bármilyen más változást látás jelentkezik kezelés alatt vagy után. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

Ez a gyógyszer okozhat csontritkulás (osteoporosis), vagy lassú növekedés a gyermekek, ha használni hosszú ideig. Mondja el orvosának, ha bármilyen csontfájdalom, vagy ha nagyobb a kockázata a csontritkulás. Ha a gyermek ezt a gyógyszert, tájékoztassa az orvost, ha úgy gondolja, hogy gyermeke nem növekszik megfelelően.

Ez a gyógyszer okozhat változásokat hangulat vagy viselkedés egyes betegek számára. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha depresszióban szenved; hangulatingadozás, hamis vagy szokatlan értelme a jól-lét, alvászavar, vagy a személyiség megváltozása használata közben ezt a gyógyszert.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Ez a gyógyszer befolyásolhatja az eredményeket az egyes bőrpróba.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Orvosa az Ön vagy gyermeke, hogy fokozatosan csökkentsék az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.