Mielodiszpláziás / mieloproliferatív daganatok kezelése

Mielodiszpláziás / mieloproliferatív daganatokra betegségek a vér és a csontvelő.

Normális esetben, a csontvelő teszi vér őssejtek (éretlen sejtek) válnak érett vérsejtek idővel. A vér őssejt válhat myeloid őssejt vagy limfoid őssejt. A limfoid őssejt válik fehérvérsejt. A myeloid őssejt lesz az egyik három típusú érett vérsejt

A myelodysplasiás betegségek, a vér őssejtek nem érett egészséges vörösvérsejtek, fehérvérsejtek vagy a vérlemezkék. Az éretlen vérsejtek, úgynevezett robbantásban, nem úgy működik, ahogy kellene, és meghalnak a csontvelőben vagy sokkal azután, hogy a vérbe. Ennek eredményeként kevesebb egészséges vörösvérsejtek, a fehérvérsejtek és vérlemezkék.

Myeloproliferatív betegségek, nagyobb, mint a normál számú vér őssejtek válik egy vagy több típusú vérsejtek és a teljes vérsejtek lassan növekszik.

Ez az összefoglaló arról, daganatok, amelyek egyszerre mutatják a myelodysplasiás és myeloproliferatív. Lásd az alábbi összefoglalók további információkért összefüggő betegségek

A 3 fő típusa myelodysplasiás / myeloproliferatív daganatok közé tartoznak a következők

Amikor egy myelodysplasiás / myeloproliferatív daganata sem felel meg az ilyen típusú, ez az úgynevezett mielodiszpláziás / mieloproliferatív daganatos osztályozhatatlan (MDS / MPN-UC).

Mielodiszpláziás / mieloproliferatív daganatok átmehet akut leukémia.

A következő vizsgálatokat és eljárásokat lehet alkalmazni

Az alábbi vizsgálatokat is el lehet végezni a szövetmintában hogy eltávolítjuk

A krónikus myelomonocytás leukémia (CMML), a test azt mondja túl sok vér őssejtek, hogy legyen két típusú fehérvérsejtek myelocyták és monocitákban. Néhány ilyen őssejtek nem válik érett fehérvérsejtek. Ezek az éretlen fehérvérsejtek úgynevezett robbantásban. Idővel a myelocyták, monociták és robbanások kiszoríthatják a vörös vérsejtek és vérlemezkék a csontvelőben. Amikor ez megtörténik, fertőzés, anémia, vagy könnyen vérzés léphet fel.

Bármi, ami növeli annak esélyét, hogy kapok egy betegség úgynevezett kockázati tényező. Lehetséges kockázati tényezői CMML tartalmazzák a következőket

Ezek és más jelek és tünetek oka lehet CMML vagy egyéb körülmények .; Kérdezze meg orvosát, ha az alábbiak közül bármelyik

A prognózis (esélye a hasznosítás) és a kezelési lehetőségek CMML függ a következő

Fiatalkori myelomonocytás leukémia (JMML) egy ritka gyermekkori rák fordul elő gyakrabban a gyermekek 2 évnél fiatalabb. Gyermekek neurofibromatózisban 1. típusú és a hímek fokozott a fiatalkori myeiomonocytás leukémia.

A JMML, a test azt mondja túl sok vér őssejtek, hogy legyen két típusú fehérvérsejtek myelocyták és monocitákban. Néhány ilyen őssejtek nem válik érett fehérvérsejtek. Ezek az éretlen fehérvérsejtek úgynevezett robbantásban. Idővel a myelocyták, monociták és robbanások kiszoríthatják a vörös vérsejtek és vérlemezkék a csontvelőben. Amikor ez megtörténik, fertőzés, anémia, vagy könnyen vérzés léphet fel.

Ezek és más jelek és tünetek oka lehet JMML vagy egyéb körülmények .; Kérdezze meg orvosát, ha az alábbiak közül bármelyik

A prognózis (esélye a hasznosítás) és a kezelési lehetőségek JMML függ a következő

Az atipikus krónikus mieloid leukémia (CML), a szervezet azt mondja túl sok vér őssejteket válni típusú fehérvérsejtek granulociták. Néhány ilyen őssejtek nem válik érett fehérvérsejtek. Ezek az éretlen fehérvérsejtek úgynevezett robbantásban. Idővel, a granulociták és blast kiszoríthatják a vörös vérsejtek és vérlemezkék a csontvelőben.

A leukémiás sejtek atipikus CML és CML egyformán néz ki a mikroszkóp alatt. Azonban az atipikus CML bizonyos kromoszóma változás, az úgynevezett “Philadelphia kromoszóma” nincs ott.

Ezek és más jelek és tünetek oka lehet atipikus CML vagy egyéb körülmények .; Kérdezze meg orvosát, ha az alábbiak közül bármelyik

A prognózis (esélye a hasznosítás) az atipikus CML számától függ a vörösvérsejtek és vérlemezkék a vérben.

Ebben myelodysplasiás / myeloproliferatív daganata, osztályozhatatlan (MDS / MPD-UC), a szervezet azt mondja túl sok vér őssejteket válni a vörösvértestek, fehérvérsejtek, vérlemezkék vagy. Néhány ilyen vér őssejtek soha nem válnak érett vérsejtek. Ezek az éretlen vérsejtek úgynevezett blast. Idővel a kóros vérsejtek és blast a csontvelőben kiszoríthatja egészséges vörösvérsejtek, fehérvérsejtek és vérlemezkék.

MDS / MPN-UC egy nagyon ritka betegség. Mert annyira ritka, azokat a tényezőket, amelyek befolyásolják a kockázatot, és a prognózis nem ismertek.

Ezek és más jelek és tünetek oka lehet MDS / MPN-UC vagy egyéb körülmények .; Kérdezze meg orvosát, ha az alábbiak közül bármelyik

Fokozatok az alkalmazott eljárás, hogy megtudja, milyen messze a rák. Nincs egységes staging rendszer myelodysplasiás / myeloproliferatív daganatok. A kezelés típusa alapján myelodysplasiás / myeloproliferatív neoplazma a betegnek. Fontos tudni, hogy a típus, hogy a tervben kezelésre.

Különböző kezelések állnak rendelkezésre betegek myelodysplasiás / myeloproliferatív neopláziák. Egyes kezelések szabvány (a jelenleg használt kezelés), és néhány jelenleg klinikai kipróbálás. A kezelés klinikai vizsgálat egy kutatási tanulmány célja, hogy segítsen javítani a jelenlegi kezelések vagy információt szerezzen az új kezelések a rákos betegek számára. Amikor a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az új kezelés jobb, mint a standard kezelést, az új kezelési válhat a standard kezelést. A betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

Kemoterápia a rák kezelésére használó gyógyszerek megállítani a rákos sejtek növekedését, vagy megöli a sejteket, vagy megállás őket elválasztó. Ha a kemoterápiát szájon át vagy injekció formájában vénába vagy izomba, a gyógyszer a véráramba, és elérheti a rákos sejtek a szervezetben (szisztémás kemoterápia). Ha a kemoterápiát helyezett közvetlenül a cerebrospinalis folyadékba, egy szerv, vagy egy testüreg, mint a has, a gyógyszerek elsősorban a daganatsejteket érinti azokat a területeket (regionális kemoterápia). Az, hogy a kemoterápia miatt típusától függ, valamint a rák stádiuma kezelendő. Kombinációs kemoterápia kezelés segítségével több mint egy rákellenes gyógyszer.

myeloproliferatív daganatok

13-cisz-retinsav egy vitamin-szerű gyógyszer, amely lelassítja a rákos azon képességét, hogy több rákos sejteket, és megváltoztatja az utat ezeknek a sejteknek néz és cselekedni.

Őssejt transzplantáció egy olyan módszer helyett vér kialakítunk sejtek elpusztulnak a kemoterápia. Őssejtek (éretlen vérsejtek) eltávolítják a vérből vagy csontvelőből a beteg vagy a donor és fagyasztva tárolnak. Miután a kemoterápia befejezése után a tárolt őssejtek felolvad, és kapta vissza a beteg keresztül infúzió. Ezek reinfused őssejtek nőnek (és vissza) a szervezet vérsejtek. Nagyítása őssejt-transzplantáció. (1. lépés): Vért vett egy kari vénába a donor. A beteg vagy más személy lehet a donor. A vér átfolyik egy gépet, amely eltávolítja az őssejteket. Ezután a vért visszajuttatjuk a donor egy vénán keresztül a másik karban. (2. lépés): A beteg nem kap kemoterápiát, hogy megöli a vérképző sejtek. A beteg kaphat sugárkezelés (nem látható). (3. lépés): A beteg kap az őssejtek katéteren keresztül helyezik érbe a mellkasban.

Szupportív kezelés kap, hogy csökkentse a problémákat okozott a betegség vagy annak kezelése. Szupportív kezelés tartalmazhat transzfúziós terápia vagy gyógyszeres kezelés, mint az antibiotikumok a fertőzések leküzdésében.

Célzott terápia a rák kezelésére használó gyógyszerek vagy egyéb anyagok megtámadják a rákos sejteket anélkül, hogy károsítaná a normál sejtek. Célzott terápia gyógyszerek úgynevezett tirozin-kináz-gátlók (TKI) kezelésére használják myelodysplasiás / myeloproliferatív daganat, osztályozhatatlan. TKI blokkolja az enzim, a tirozin-kináz, ami miatt őssejtek váljon vérsejtek (blaszt), mint a test igényeinek. Az imatinib-mezilát (Gleevec) egy TKI hogy lehet használni. További célzott terápia gyógyszerek is tanulmányozták a kezelés JMML.

myeloproliferatív daganatok

Információ klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

Egyes betegeknél, részt vesz egy klinikai vizsgálat lehet a legjobb kezelés választás. Klinikai vizsgálatok részét képezik a rákkutatás folyamatot. Klinikai vizsgálatok, hogy kiderüljön, ha új rákos kezelések biztonságosak és hatékonyak, vagy jobb, mint a standard kezelést.

Sok mai standard kezelése a rák alapuló korábbi klinikai vizsgálatokban. A betegek, akik részt vesznek a klinikai vizsgálat részesülhet a standard kezelés vagy az elsők között kap új kezelés.

A betegek, akik részt vesznek a klinikai vizsgálatokban is javítani az utat rák fogják kezelni a jövőben. Még ha a klinikai vizsgálatok nem vezetnek hatékony új kezelések, gyakran választ fontos kérdésekre, és segíthetik a kutatás előre.

Néhány klinikai vizsgálatokban csak olyan betegek esetében, akik még nem kaptak kezelést. Más vizsgálatok vizsgálati kezelések a betegek, akiknek a rák nem ütött jobban. Vannak klinikai vizsgálatok, amelyek próbára új módon megállítani a rák ismétlődő (jön vissza), vagy csökkentse a mellékhatások a rák kezelésére.

Klinikai vizsgálatok zajlanak sok részén az országban. Lásd a kezelési lehetőségei következő részben a linkeket a jelenlegi kezelési klinikai vizsgálatokban. Ezeket lekért lista a klinikai vizsgálatokban.

Egyes vizsgálatok történtek vala, hogy diagnosztizálják a rákot, vagy hogy megtudja, a színpadon a rák lehet ismételni. Egyes vizsgálatok kell ismételni, hogy milyen jól működik a kezelés hatásosságát. Döntéseket arról, hogy továbbra is, a változás, vagy hagyja abba a kezelést lehet alapozni az ezen vizsgálatok eredményét.

Egyes vizsgálatok továbbra is tenni időről időre a kezelés után véget ért. A fenti vizsgálatok eredményeit az is látható, ha az Ön állapota megváltozott, vagy ha a daganat kiújult (jön vissza). Ezek a vizsgálatok néha nyomon követési vizsgálatok vagy kivizsgálások.

Krónikus mielomonotikus leukémia (CMML) között lehetnek a következő

krónikus myelomonocytás leukémia. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

A kezelés a fiatalkori mielomonotikus leukémia (JMML) között lehetnek a következő

fiatalkori myeiomonocytás leukémia. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

Kezelése atipikus krónikus mielogén leukémia (CML) lehetnek kemoterápia.

atipikus krónikus myeloid leukémia, a BCR-ABL1 negatív. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

Mivel myelodysplasiás / myeloproliferatív daganata, osztályozhatatlan (MDS / MPN-UC) egy ritka betegség, keveset tudunk a kezelése. A kezelés magában foglalhatja a következő

myelodysplasiás / myeloproliferatív daganat, osztályozhatatlan. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

myelodysplasiás / myeloproliferatív daganata

Általános rák információk és egyéb források a National Cancer Institute, lásd az alábbi

Ez a rák információs összefoglaló naprakész információkkal, a kezelés myelodysplasiás / myeloproliferatív daganatok. Ez azt jelentette, hogy tájékoztassa és segítse a betegek, a családok, és a gondozók.

Adult Treatment Editorial Board.

A klinikai vizsgálat egy tanulmányt, hogy válaszoljon egy tudományos kérdés, mint például, hogy egy kezelés jobb, mint a másik. Vizsgálatok régebbi vizsgálatok alapján, és a tanultak a laboratóriumban. Minden próba választ bizonyos tudományos kérdések annak érdekében, hogy új és jobb módja, hogy segítsen rákos betegek. A kezelés során a klinikai vizsgálatokban, információkat gyűjtenek a hatását az új kezelés, és milyen jól működik. Ha a klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy az új kezelés jobb, mint egy jelenleg használt, az új kezelési válhat “standard”. A betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

Felnőtt kezelési Editorial Board. Mielodiszpláziás / mieloproliferatív daganatok kezelése. Bethesda, MD: / típusok / myeloproliferatív / beteg / MDS-MPD-kezeléssel. . [PMID: 26389360]